viernes, 27 de febrero de 2009

CALAFELL PRESENTA NOVES FORMES DE MENJAR XATÓ PER ESTAR A L’AVANTGUARDA GASTRONÒMICA D’AQUEST PLAT TRADICIONAL DEL PENEDÈS


Calafell vol situar-se a l’avantguarda de la gastronomia tradicional del Penedès. Per això, aquest migdia ha presentat innovadores i sorprenents formes de menjar xató, el plat emblemàtic penedesenc, que podran degustar-se diumenge vinent durant la 8a Xatonada popular, que se celebrarà al port de Segur de Calafell. Gelat de xató, pa de xató i pizza de xató són algunes d’aquestes propostes per renovar una recepta d’allò més tradicional El Patronat Municipal de Turisme de Calafell i els restauradors calafellencs, aplegats en el grup “El gust és nostre” fan aquesta aposta perquè “hem de trobar noves formes de vendre els nostres productes”, segona ha explicat aquest migdia el tinent d’alcalde de Turisme, Àngel Verge.

Diumenge vinent, totes les persones que comprin un tiquet per degustar xató tindran inclosa en el preu la degustació d’un tast de gelat, de pa i de pizza de xató. El tiquet costarà 7 euros i inclourà, com és tradicional, un plat de la tradicional amanida a base d’escarola, completada amb l’habitual ració de truita, pa i beguda. Es començarà a servir xató a partir de les 11 del matí, a càrrec dels restaurants Allotjament Antiga, Casa Pedro, Da Marco, Eusebio i l’Àncora. A les 12 del migdia se celebrarà la sisena edició de l’exhibició de xatonaires infantils, en la qual participaran alumnes de les escoles del municipi, que aquests dies esetan reben als seus centres classes sobre com preparar xató.

Aquests actes se celebraran a la plaça pública del port de Segur de Calafell i compten amb la col·laboració dels integrants del “Posa-hi oli”, el programa municipal d’activitat física i dinamització social per a la gent gran.

2 comentarios:

  1. El curco de segur

    Queridos compañeros me han pasado esta información . Como comprobareis los locales comerciales del Port Segur de Calafell tienen que agradecer al Patronato Municipal de Turismo de Calafell y al muy ilustre AYUNTAMIENTO de dicha población el que celebren la "chato nada" en la PLAZA PUBLICA del Puerto de Segur de Calafell y no hayan contado con ninguno de los nueve establecimientos de gastronomía situados en dicho puerto, para que ni tan siquiera pongan las servilletas ,quizá no tienen estrellas de esas que se dan para catalogar a ciertos restaurantes. Se me pasaba! todo quisqui que entre en el puerto tendrá que pagar el parking pertinente pues las barreras estarán cerradas. Gracias a la amabilidad de la dirección de dicho puerto, con las fiestas municipales que se celebran EN LA PLAZA PUBLICA DE DICHO PUERTO, la dirección del puerto hace + negocio: LA PELA ES LA PELA.

    Se despide El Curco

    ResponderEliminar
  2. uNA PREGUNTA ......... QUE SE HACEN CON LOS CASI 600.000 € QUE RECIBE LA EMPRESA DEL PUERTO ANUALMENTE DE NUESTRO ILUSTRISIMO AYUNTAMIENTO O MEJOR DICHO, DE LOS CIUDADANOS DE CALAFELL????????

    ResponderEliminar